Novice

Izobraževanje odraslih za doseganje podnebnih ciljev

18.05.2023

Kolaž slik z izobraževanja.

V ponedeljek smo pričeli s programom Osnove podnebnega izobraževanja odraslih. Srečala se je pisana druščina zagnanih udeležencev, ki jim ni vseeno za naš planet. V razgibanem kombiniranem programu nas čakajo delavnice, predavanja, samostojno delo, učenje na prostem in študijski obiski.

Projekt EFFECTIVE: Inovacije na področju materialov

27.03.2023

Pogled na govorce v dvorani

Pred kratkim se je zaključil projekt EFFECTIVE, katerega cilj je bilo iskanje trajnostnih in krožnih rešitev na področju materialov. V projektu je sodelovalo 12 partnerskih podjetji, med njimi tudi prepoznavni velikani, kot je H&M ter slovenski Aquafil.

Gozdne učne poti

29.01.2023

Sprehajalci v jesenskem gozdu

Eden najbolj prepoznavnih načinov učenja o gozdu so gozdne učne poti. Poiščete jih lahko na interaktivnem zemljevidu Planinske zveze Slovenije.

Iskalnik, v katerem imate možnost poiskati planinske poti sedaj vključuje tudi gozdne učne poti. Opisniki vam pomagajo poiskati pot glede na razdaljo in zahtevnost. Kratki opisi s slikami pa še bolj olajšajo načrtovanje in izbiro.

Etična načela v povezavi s podnebnimi spremembami

16.01.2023

Slika steklene zemlje na gozdnih tleh

Odgovornost, individualna in institucionalna, je temeljni konstitutivni element VITR, ki vključuje podnebne cilje in vsebine. Ravnotežje med univerzalnimi načeli in subjektivnimi zaznavani in vrednotenji je izziv, saj so strukture na različnih ravneh različne, prav tako njihovo delovanje, na kar s(m)o pozorni zlasti v vlogi vodje (npr.

Nadgrajujemo dobre prakse

04.12.2022

Slika programa delovnega srečanja

Na Andragoškem centru Slovenije je v ponedeljek 21.11.2022 potekalo srečanje z izvajalci dobrih praks na področju okoljskega izobraževanja.

Na Gorenjsko, v Alpsko šolo!

10.10.2022

Ljudje v Alpski šoli.

V sredo 5. 10. 2022 je v Mojstrani potekal celodnevni seminar z naslovom »Danes za jutri – podnebne spremembe in model alpske šole za andragoge« v organizaciji Slovenskih predstavnikov Mednarodne komisije za varstvo Alp (CIPRA).

Študijski krožki spet skupaj na Podnebni karavani

28.09.2022

Člani podnebne karavane na ogledu reke

V petek 23. septembra je v Ormožu potekala Podnebna Karavana Študijskih krožkov.

Obiskovalce so posebej navdušili dopoldanski obiski primerov trajnostnega prilagajanja oskrbe z vodo in hrano ter naravni rezervat Ormoške lagune, ki je nastal na območju bivše tovarne sladkorja. Tem primerom dobrih praks je sledilo predavanje Renata Bertalaniča (ARSO) na temo podnebnih sprememb.

Strani