Novice

Navdihujoč zaključek projekta Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju

24.10.2023

Podnebne spremembe - voščilnica

V slikovitem okolju Termalnega parka Snovik smo se 6. oktobra zbrali, da razmislimo o našem odnosu do podnebja. Dogodek "Kako nas vidijo oblaki?" je bil dogodek, ki ga je organiziral Andragoški center Slovenije in je pomenil zaključek projekta Podnebni cilji in vsebine, ki ga je finančno podpiralo Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo preko sredstev Podnebnega sklada.

Z igro do zelenih kompetenc

24.07.2023

Igralne karte, izrezane sličice rib in črna zastava z napisom ustvarjamo prihodnost

Ema Meden

V sredo 12. julija smo na delavnici "Z igro do zelenih kompetenc" preizkusili kar štiri izobraževalne igre, s katerimi lahko krepimo zelene kompetence, odpiramo pogovore o kompleksnih temah ter sprožamo razmisleke o doseganju ciljev trajnostnega razvoja.

Študijski krožek, ki skrbi za jerebice

13.07.2023

Člani študijskega krožka v skupini

Pred kratkim je potekal zanimiv zaključni dogodek študijskega krožka »Jerebice v Vipavski dolini«, ki deluje pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina. Udeleženci so se zbrali v Jerebičjem dolu ob reki Vipavi, ki je edino poskusno vzgajališče jerebic (Perdix perdix) v Sloveniji za ponovno naselitev v naravo.

Izobraževalci na Rogli

14.06.2023

Skupinska slika izobraževalcev na Rogli

Kot odgovor na potrebo po podnebnem izobraževanju je Andragoški center v okviru programa "Osnove podnebnega izobraževanja za odrasle" organiziral izobraževalno ekskurzijo na Roglo. V treh dneh smo se izobraževalci odraslih poglobili v zelene kompetence, metodologijo učenja na prostem ter povezavo med globalnim in lokalnim okoljem.

Tudi letna konferenca EAEA obarvana zeleno

11.06.2023

Udeleženke EAEA pri delu z Lego kockami

Predstavnice Andragoškega centra Slovenije smo se udeležile konference EAEA v Zagrebu, kjer smo izmenjevale izkušnje o "ozelenjevanju" izobraževanja odraslih. Naša direktorica dr. Nataša Potočnik, Ema Meden in dr. Nevenka Bogataj so zastopale Andragoški center ter aktivno sodelovale na dogodkih. Dr.

Izobraževanje odraslih za doseganje podnebnih ciljev

18.05.2023

Kolaž slik z izobraževanja.

V ponedeljek smo pričeli s programom Osnove podnebnega izobraževanja odraslih. Srečala se je pisana druščina zagnanih udeležencev, ki jim ni vseeno za naš planet. V razgibanem kombiniranem programu nas čakajo delavnice, predavanja, samostojno delo, učenje na prostem in študijski obiski.

Projekt EFFECTIVE: Inovacije na področju materialov

27.03.2023

Pogled na govorce v dvorani

Pred kratkim se je zaključil projekt EFFECTIVE, katerega cilj je bilo iskanje trajnostnih in krožnih rešitev na področju materialov. V projektu je sodelovalo 12 partnerskih podjetji, med njimi tudi prepoznavni velikani, kot je H&M ter slovenski Aquafil.

Strani