Piškotki

Na spletnem mestu Znamenja trajnosti uporabljamo piškotke. Piškotki (ang. Cookies) so majhne datoteke, ki jih strežnik naloži na vaš računalnik. Vsak piškotek je edinstven za vaš spletni brkljalnik. Vsebuje anonimne informacije kot so identifikacijska številka, ime strani in nekaj številk in črk.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki se uporabljajo v različne namene. Na spletnem mestu Znamenja trajnosti piškotke uporabljamo za hitrejše delovanje spletnega mesta in boljšo uporabniško izkušnjo. To so piškotki, ki jih namesti naš CMS (sistem za upravljanje z vsebinami). Uporabljamo tudi Matomo analitski sistem za spremljanje obiskanosti .

Piškotki, ki se namestijo na vaš računalnik ob obisku spletnega mesta sk.acs.si

SESS... - Piškotki SESS določijo edinstveno oznako vsakemu obiskovalcu za vsak posamezni obisk. Tako vas spletna stran prepoznava med klikanjem po posameznih straneh, kar je pomembno pri uporabi strani zaprtega tipa, ki zahtevajo prijavo. Piškotek se izbriše, ko zaprete brkljalnik.

cookie_agreed – Piškotek, ki označuje, da ste se v preteklosti strinjali z uporabo piškotkov. Piškotek se izbriše po 100 dnevih.

has_js – Piškotek, ki sistemu za upravljanje z vsebinami (CMS) pove ali imate vključen Javascript v nastavitvah brkljalnika. Omogoča, da se vašemu brkljalniku vsebina posreduje na primeren način. Piškotek se izbriše, ko zaprete brkljalnik.

_pk_ref..., _pk_id... in _pk_ses... - Piškotki Matomo sistema za spremljanje obiskanosti spletnega mesta. Ti piškotki omogočajo analiziranje obiskanosti spletnega mesta in posameznih spletnih strani znotraj spletnega mesta. Podatki so anonimizirani, kar pomeni, da vam ne moremo slediti. Vsi podatki o obiskanosti se shranjujejo na našem strežniku in se ne posredujejo drugim.

Kako odstraniti piškotke?

Odstranjevanja piškotkov ne priporočamo, saj bo okrnjena vaša uporabniška izkušnja. Če pa to vseeno želite, lahko to storite v nastavitvah zasebnosti v svojem brkljalniku. Izbrišete lahko posamezne piškotke in prepoveste posameznemu spletnemu mestu, da shranjuje piškotke.

Podrobna navodila: