Brezplačna e-knjiga 5 pametnih mest

05.07.2017

Doba Fakulteta je izdala e-knjigo, v kateri je predstavljeno pet svetovnih mest, ki so uspešno zmanjšala obremenjevanje okolja in spodbudila razvoj visokotehnoloških podjetij.

Vedno opaznejše podnebne spremembe in rast prebivalstva našega planeta močno vplivajo na kakovost življenja v urbanih središčih, zato napredne mestne oblasti že preizkušajo različne pametne rešitve za zmanjšanje vplivov na okolje ter izboljšanje kakovosti življenja svojih meščanov.

Tudi v Sloveniji se vedno bolj zavedamo pomena trajnostnega razvoja na ekonomski, okoljski in družbeni ravni in že delamo prve korake na teh področjih. Koncept pametnih mest je velik izziv za javno upravo, podjetja, univerze in različne strokovnjake, ki so zelo iskan kader tako na področju upravljanja kot tudi načrtovanja pametnih rešitev.

V brezplačni e-knjigi 5 pametnih mest vam predstavljamo Singapur, Kopenhagen, Barcelono, Dunaj in nam bližnji Gradec, ki so uspešno zmanjšali izpuste škodljivih snovi in porabo energentov ter spodbudili okolju prijazno mobilnosti in razcvet visokotehnoloških podjetij.

Naročilo knjige >>